written by
Team Firmax

De keuken van Valérie en chef Filip, helemaal Firmax.

FIRMAX 3 min read

Achter een grote poort in een rustige straat te Jette vind je de stek van Valérie en Filip. Het koppel verbouwde samen met de architecten van Agmen een voormalige industriële ruimte tot hun eigen cocon.

Eigenaar Filip is zelf cateraar. Hij is sinds 2012 actief met Witlof en recent maakte hij A L B E R T zijn thuisbasis, het rooftop restaurant op de 5e verdieping van de KBR, het monumentale bibliotheekgebouw in Brussel, dat in de volksmond ‘de Albertina’ werd genoemd.

Filip wist dus goed wat hij van zijn keuken thuis zou verlangen. Voor de kok was vooral het werkblad belangrijk. Hij wou een Inox werkblad van het juiste type/kwaliteit en daarin een naadloos ingelaste spoelbak.

Architect Paul van Agmen was dan weer meer aangetrokken tot de mogelijke materiaal en kleur combinaties die firmax biedt voor fronten op de IKEA METOD-keuken. Het feit dat je als klant bij firmax zelf kan bepalen welke materiaal- en kleurcombinaties je maakt is een absoluut voordeel.

Voor deze keuken werden kleuren en materialen dan ook uitgebreid besproken. Zou het ‘Verde Comodoro’ kleur niet te ‘koel’ zijn in combinatie met de inox oppervlaktes? Zou het goed zijn te gaan voor een zijkant in Multiplex Berk?

Uiteindelijk koos Architect Paul samen met het koppel voor drie kleuren in twee verschillende firmax-materialen: het keukenblok in Fenix blauw Fes kleur en de wandkast kreeg onderaan ook weer Fenix in Verde Comodoro en kolomkasten voor oven en frigo werden afgewerkt in Natural Texture.

Keukenblok in Fenix blauw Fes kleur,  wandkast onderaan in Fenix Verde Comodoro en kolomkasten uitgevoerd in Natural Texture. Alles voorzien van het BL handvat. Samen helemaal Firmax.
Keukenblok in Fenix blauw Fes kleur, wandkast onderaan in Fenix Verde Comodoro en kolomkasten uitgevoerd in Natural Texture. Alles voorzien van het BL handvat. Samen helemaal Firmax.

Alle fronten zijn voorzien van een handige greep die esthetisch zorgt voor een mooi detail. Al was het niet alleen de esthetiek die het koppel bij firmax bracht. Ze kozen heel bewust voor de Fenix afwerking voor onderkasten en keukenblok omdat Fenix veel hoogwaardiger is dan klassieke HPL of melamine. Je kan en mag het niet vergelijken. Fenix is behandeld met een laag die ervoor zorgt dat je kleine krassen kan wegvegen. Het voelt zacht aan en laat geen vingerafdrukken zien. Bovendien heeft het een lage lichtreflectie en uiterst mat oppervlak. Dat visueel comfort is geweldig en maakt de keuken zoveel mooier.

Mooier maken doet ook Natural Texture. Dit is een kalk gebaseerde pleister die imperfectie en vitaliteit brengt in je keuken. Natural Texture voelt ook zacht aan. Vraag stalen aan bij firmax om het zelf te zien én te voelen.

Detail van de kolomkast, deuren afgewerkt in Fenix en Texture, gemonteerd op Ikea Metod.

Waarom koos het koppel nu voor firmax en niet voor een volledige IKEA keuken of een maatkeuken van andere keuken- of interieur bouwers? In essentie omdat ze een mooie keuken wensten met kwalitatieve toestellen voor een haalbaar budget.

Want het budget speelt altijd natuurlijk. Met IKEA METOD vang je natuurlijk twee vliegen in één klap: het is kwalitatief en functioneel én je wint door het zelf te installeren. Of een handige Harry te laten helpen.

Zo ging de installatie van de Ikea Metod modules.
Rest de vraag, wat heeft dat nu gekost?

De keuken is natuurlijk pas volledig als je ook de toestellen inclusief rekent. Valérie en Filip kozen voor Miele. Miele is gekend als het meest kwalitatieve merk op de markt van toestellen, maar ook het duurste. Erg praktisch is wel dat Miele de toestellen zelf komt installeren inclusief in het aanbod.

Door met firmax te werken konden Valérie en Filip deze - toch wel grote - keuken realiseren voor een aantal duizend euro minder dan bij een traditionele keukenbouwer en dat helemaal naar wens zonder compromissen.

Zo kunnen ze iedere dag voldaan genieten van hun keuzes. Om een idee te krijgen van het firmax-aandeel in deze kost kan je hier prijzen vinden. Wil je nog beter begrijpen hoe de breakdown van budget in elkaar zit, contacteer dan gerust team firmax.

Wil je meer weten over dit project, over materialen en de mogelijkheden van firmax. Neem contact op: hello@firmax.be

keuken firmax inox fenix texture werkblad deuren lades ikea ikeametod metod jette
Krijg regelmatig tips & tricks omtrent keuken ervaringen en esthetiek.
Sign up for our newsletter